Niels Steen Sørensen

Parker uden risiko for bøder

Åh, for Søren! De fleste af os kender den ærgerlige følelse det er at få en parkeringsbøde. Som oftest er det, fordi vi har glemt at sætte parkeringsskiven, at vi holder på en plads, vi ikke har lov til at holde på, eller at vi har set stort på reglerne og holder, hvor det passer os. Det sidste sker især, når vi har travlt og for eksempel lige skal hente en pakke, aflevere et bilag til revisoren eller noget andet, der blot tager fem minutter, og hvor vi blive trætte af at køre rundt i hele og halve timer for at finde et sted at parkere.

Man skal imidlertid være opmærksom på, om man må holde, hvor man gør, for både de kommunale parkeringsvagter og de private parkeringsfirmaer er blevet stadig mere flittige til at patruljere. Ja, man har nogle gange fornemmelsen af, at der sidder parkeringsvagter på lur og kun venter på, at man kommer for at holde netop der, hvor man ikke må!

Brug en elektronisk parkeringsskive eller en app

I dag kan du undgå mange parkeringsbøder med for eksempel af bruge en elektronisk p skive, som selv stiller sig og hele tiden er tidsmæssigt opdateret. Det er en stor lettelse at bruge en sådan løsning. Du kan også i mange tilfælde sikre din parkering ved at bruge en af de parkeringsapps, der findes. Blandt andet har benzinselskabet OK Amba en god app, som er nem at bruge i modsætning til nogle af de andre, der er på markedet. Med OK’s app har du også den fordel, at du kan betale din benzin, broafgifter og andet med appen, så du ikke skal have dit betalingskort registreret flere steder end nødvendigt.

Parkering er blevet stadig vanskeligere mange steder i byerne. Mange steder er en stor del af pladserne reserveret de lokale beboere, og andre steder nedlægger man ligefrem parkeringspladser, fordi de kommunale politikere ønsker færre bliver i deres områder og gerne vil have folk over i den kollektive trafik i stedet. Så kan det være rigtig svært at finde en plads at parkere bilen på – og risikoen for at komme til at overtræde reglerne vokser samtidig.

Sørger du for kun at holde på afmærkede pladser og for en sikkerheds skyld altid at stille din elektroniske p-skive, også selv om det måske ikke er påkrævet, så har du de bedste muligheder for at undgå en af de trælse oplevelser som bilist, nemlig det at få en parkeringsbøde.

Parker uden risiko for bøder