Niels Steen Sørensen

Saml alle dine små lån i ét samlet forbrugslån

Rod i økonomien kan om noget give rod i nattesøvnen. Er der ikke et fornuftigt overblik over ens pengesager, kan det hele let løbe løbsk. Det kan i værste fald ende med en stor gæld og manglende muligheder for frem over at låne penge til både bolig og forbrug. Typisk som følge af en række mere eller mindre tilfældige løsninger og valg. For eksempel i form af dyre eller deciderede unødvendige lån med høje renter og lav tilbagebetalingstid.

Lån til uforudsete udgifter

Dermed ikke være sagt, at man helt skal undgå at låne penge, hvis der er behov for det. For det kan være med til at give lidt ekstra luft i et ellers stramt budget. Og der kan opstå uforudsete udgifter som ekstra regninger til bilreparation, tandlæge eller en ny cykel, hvis den gamle bliver stjålet. Her kan man med fordel vælge at optage et såkaldt forbrugslån. Som navnet antyder, er det er lån man optager for at få penge til sit forbrug. Der kan være mange grunde til, at man vælger netop denne løsning. Og vælger man at optage lånet online? Så kan det vel at mærke gøres uden at stille sikkerhed, som det ellers er for vane i bankerne.

Lån penge med ro i maven

Det er dog altid en god idé at overveje en ekstra gang, om man nu også har behov for at optage et forbrugslån. Det forudsætter naturligvis at du har et behov for pengene. Men det forudsætter også, at du er i stand til at betale de lånte penge tilbage igen. Så selv om det kan lyde som en forholdsvis nem løsning, så kan det hurtigt blive en dyr løsning. Især hvis man har optaget flere forbrugslån hos flere forskellige låneudbydere. Og så er det, at det kan det blive svært at sove om natten.

Mange bække små …

Har man flere lån hos forskellige kreditorer, kan det nemlig nemt gå hen og blive en dyr affære som følge af høje renter og gebyrer. Måned efter måned. Derfor kan der være mange penge at spare ved at samle alle sine forskellige lån ét sted. Det kaldes et samlelån. Fordelen ved dette er, at du kun skal forholde dig til én samlet rente samt en samlet gæld. Det giver dig ikke alene et bedre økonomisk overblik, men også mere ro på din økonomi.

Få overblik over udgifterne

Så har du optaget flere forskellige lån? Hos flere forskellige? Så er det måske tid at samle det hele ét sted! På den måde får du et bedre overblik over hvor mange penge du skylder. Men du får også et bedre overblik over, hvor længe du skylder penge. Og dermed også hvornår du kan forvente at være gældfri igen. Og forhåbentlig sove godt om natten igen.

forbrugslån