Niels Steen Sørensen

Små haveprojekter du let kan udføre.

Når vejret er til det, så er vi mange, der elsker at opholde os udendørs på vores altaner eller i vores haver. Er du så heldig, at du har en have, så har du mulighed for at lave en masse små haveprojekter. Hvis din have er en etableret have, så er den anlagt efter den tidligere ejers ønsker. Måske passer det ikke optimalt til de krav, du stiller til en have. I så fald kan det være, du kan få et par ideer her.

Byg plantekasser som haveprojekt

Har du store arealer, der ligger lidt kedeligt hen med enten græs eller terrasse, så kan du overveje at bygge nogle plantekasser eller lave nogle høj bede. Det er en forholdsvis let og billig måde at forandre haven og det giver dig mulighed for at kunne plante farverige stauder eller dyrke dine egne grøntsager. Fordelen ved højbede er også, at du ikke behøver at skulle helt ned og ligge på dine knæ, når du skal luge ukrudt. Mange vælger endda at lave en bredere kant på højbedene, så det er muligt at sidde og luge

Lav havelamper ud af syltetøjsglas

Når mørket sænker sig, så er lys i haven utrolig hyggeligt. Hvis du har nogle gamle syltetøjsglas eller lignende gemt væk, så kan du let omdanne dem til søde fyrfadsstager til haven. Det eneste du skal bruge er:

  • Tomme syltetøjsglas
  • Snor eller ståltråd
  • Træ lim eller skolelim
  • Sand

Sådan gør du:

Smør et tyndt lag lim på indersiden af syltetøjsglasset og hæld lidt sand i glasset, som du ryster rundt til sandet er fordelt på hele indersiden. Det giver glasset et frostet look. Bind snor eller ståltråd om den rillede kant øverst på glasset og lav en hank, du kan hænge fyrfadsstagen fra. Du kan eventuelt lave huller i låget og genbruge det, så din fyrfadsstage også kan brænde på de fugtige aftener.