Niels Steen Sørensen

Strukturer din hverdag

Mangel på struktur kan føre til kaos lignende tilstande. Sådan kan det i hvert fald føles. Vi lever i en travl tid, hvor vi hele tiden skal forsøge at forene et travlt arbejdsliv med familieliv og stadig have tid og overskud til venner og fritidsinteresser.  For at få alt dette til at gå op i en højere enhed, så er du nødt til at strukturere din hverdag. Det øjeblik du begynder at strukturer din hverdag, så vil du også opleve, at du får meget mere overskud, fordi du ikke hele tiden behøver at tænke frem. Kan du mærke begyndende stress, så er det vigtigt at kigge på strukturen i din hverdag – eller manglen på samme

Sådan kan struktur i din hverdag gøre dit liv lettere.

Det kan være stressende at prøve at holde styr på, hvad en hel familie skal hver dag og der er derfor også stor sandsynlighed for,at der engang i mellem glemmes noget. En måde at gøre det mere overskueligt på er, hvis i får fat i en family planner – altså en kalender hvor alle familiemedlemmers aktiviteter kan skrives ind i. Så er det let at holde øje med hvilke dag lille Anne går til håndbold og i klub og hvilke dage Anton skal til fodbold og badminton. Mors og fars arbejdstider kan også skrives ind, så det er let at planlægge, hvem der henter og bringer. 

Find systemer der virker

Systemer er fantastiske – så længe de virker. Med tiden vil du finde systemer, der kan hjælpe dig med at strukturer din hverdag. Hvis du synes, det er et spændende emne, så findes der en masse litteratur, som du kan fordybe dig i. Du kan også sætte dig for at lave små ændringer hver dag, hvor du sætter noget mere i struktur. Det vil brede sig som ringe i vandet og du vil inden længe kunne mærke ændringerne.