Niels Steen Sørensen

Tip til afstresning: Fordyb dig i en god avis i weekenden

Rigtig mange borgere i dagens Danmark lever travle og ofte ret stressende liv. Det er som sådan ikke synderligt overraskende, for de fleste af os har enormt meget at se til i det daglige. Tag blot børnefamiliernes hverdag. Her starter dagen ofte med aflevering af børn i skole og institution. Herefter følger 8-10 timers hektisk arbejde på kontoret, efterfulgt af afhentning af børnene, indkøb og madlavning, samt putning af rollingerne. Hverdagen er i sandhed travl og hektisk. Heldigvis er der måder, hvorpå man kan afstresse. Her følger et par gode råd.

Gør weekenden til dit pusterum

Rigtig mange af os elsker fredage. Her er det nemlig ved at være slut med ugens arbejde, og forude venter nu en forhåbentlig god og lang weekend. Hvis du for alvor vil afstresse, så bør du derfor gøre weekenden hellig. Der er masser af måder, hvorpå du kan gøre den til dit helt eget lille “pusterum”, i en ellers hektisk hverdag.

Overvej f.eks. at tegne et abonnement på en god avis, f.eks. hos Lemvig Folkeblad, eller hos en anden lignende højkvalitetsavis. Få den leveret i weekenden, og find så et hyggeligt, roligt og ikke mindst indbydende hjørne i din bolig, hvor du virkelig kan flyde ud og fordybe dig i den spændende avis.

Der er flere fordele ved at tegne et weekendabonnement på en avis. Først og fremmest er det højst sandsynligt, at du for alvor har tid og mulighed for at fordybe dig i avisen. Derudover er det normal kutyme hos de fleste store aviser, at indholdet i weekenden er mere omfangsrigt, og der er ofte masser af spændende baggrundsartikler af høj kvalitet at kaste sig over.

Husk også at afholde dine ferier, samt koble mentalt fra når du har fri

Der er flere måder hvorpå du i det daglige kan stresse af fra den hektiske hverdag. Du bør for det første huske at afholde al din ferie. Rigtig mange vælger at arbejde ekstra, og det kan være en giftig cocktail, som i sidste ende kan føre til en sygemelding på grund af stress.

Husk også mentalt at koble fra, når du har fri. Gør det til en vane at slukke din arbejdstelefon så snart du træder ud af kontoret, og lad for alt i verden være med at tjekke dine arbejdsmails, når du har fri. Du yder i sidste ende kun den bedste indsats, når du holder arbejde og privatliv adskilt, og når du husker at stresse af i hverdagen.

Reading newspaper